Насіння цукрової кукурудзи - опис і характеристика

  • 18 April 2019 02:49:29
  • Views: 2507
 

Хто з нас в дитинстві не любив поласувати солодкою, ніжною кукурудзою. Незабутні відчуття від запаху свіжих варених качанів, смаку зерен залишаються протягом довгих років. Та й дорослі теж не проти оцінити відмінні смакові якості солодкої кукурудзи.

Популярність золотих качанів у всьому світі обумовлює значне збільшення посівних площ, які виділяють аграрії по всьому світу, в тому числі і України під вирощування саме солодкої кукурудзи. Цей вид кукурудзи широко використовується у виробництві продуктів харчування і в кулінарії.

Селекціонери аграрних науково-дослідних інститутів, а також лабораторій виробників насіння, посилено працюють над тим, щоб вдосконалити насіння цукрової кукурудзи, поліпшити її смакові якості, які відіграють головну роль в реалізації вирощеного сільськогосподарськими виробникам врожаю.

Насіння цукрової кукурудзи - опис і характеристика

Селекціонери насіння цукрової кукурудзи ділять її на дві великі групи:

звичайна цукрова, концентрація цукру становить від 4 до 5 відсотків;

супер солодка, вміст цукру в її сортах складає 12 і більше відсотків.

Кожен фермер, який займається вирощуванням цього виду кукурудзи в промислових масштабах, звичайно, зацікавлений в тому, щоб купити посівний матеріал високої якості, адже саме від насіння в першу чергу залежить яким буде урожай і відповідно - прибуток.

Відмінність цукрової кукурудзи від звичайної кормової в тому, що вміст крохмалю в ній набагато більше. В результаті це і визначає відмінні смакові якості і високу популярність серед споживачів. Початки цукрової кукурудзи мають яскраво-жовтий колір, зовні вони більш рівні. Також листя рослини цукрової кукурудзи вже, ніж у звичайній, а качани коротше.

В процесі вибору посівного матеріалу, потрібно обов'язково враховувати особливості регіону, де буде вирощуватися цукрова кукурудза, вид грунту, особливості клімату. Кожен досвідчений аграрій знає, щоб виростити хороший урожай цукрової кукурудзи, потрібно вибрати таке насіння, з яких виростуть рослини стійкі до посухи, шкідників і хвороб. Крім цього, потрібно враховувати:

  • стиглість;
  • ступінь влагоотдачи;
  • терміни посівної;
  • період вегетації і т. д.

Багаторічна практика українських аграріїв показала, що найбільш продуктивними є насіння гібридів. Нове покоління гібридів виведено з урахуванням максимальної адаптації до температурних коливань і стійкістю до нестачі вологи.

Замовлення дзвінка
Дякуємо за ваш запит, наш менеджер зв'яжиться з вами