Як підвищити врожайність озимої пшениці

  • 17 March 2019 12:59:30
  • Views: 2783
 

Інноваційний проект, розроблений і впроваджується компанією «Агроскоп Інтернешнл» з осені 2017 року, має на меті раціонального використання ресурсів, в першу чергу, щоб істотно збільшити врожайність озимої пшениці. Одночасно з цим, важливим завданням проекту було не збільшити при цьому вартість вирощеної сільськогосподарської продукції.

У проекті взяли участь виробники сільськогосподарської продукції з різних регіонів України. Всього було задіяно дев'ять господарюючих суб'єктів. Моніторинг посівів проводилося фахівцями компанії «Агроскоп». Зразки ґрунту досліджували в агрохімічної лабораторії фірми з метою визначення зон неоднорідності на поле. Після завершення цієї роботи визначалася потреба конкретних ділянок поля в поживних речовинах для культурних рослин, розроблялися системи харчування і захисту. Це дозволяло домогтися рівномірного розподілу добрив по всьому полю. Також для того, щоб коренева система рослин озимої пшениці активно розвивалася, фахівці компанії «Агроскоп» давали аграріями рекомендації по обробці грунту.

Для проведення експерименту було обрано сорт озимої пшениці Етана, врожайність якого може досягати 13 т / га. Він має багато відмінних рис, серед яких:

  • пластичність;
  • адаптивність;
  • високий коефіцієнт продуктивного кущіння;
  • стійкість до вилягання.

Для точного землеробства необхідний правильний підбір техніки, щоб якісно обробити грунт, виконати посівні роботи і внести засоби захисту.

На основі моніторингу господарства отримували рекомендації по технологіям захисту рослин та їх підживлення. Також в різні періоди вегетації проводилася діагностика тканин рослин за допомогою фотометрії. За їх результатами розроблялися рекомендації щодо внесення азотних добрив та позакореневих підживлень.

Урожайність вирощеної озимий пшениці, з огляду на досить складні метеоумови сезону, була досягнута на рівні 8,6-10 т / га. На окремих ділянках врожайність склала - 12-13 т / га.

Після збору врожаю був проведений аналіз отриманих результатів. Деякі недоліки завадили повністю реалізувати потенціал озимої пшениці. Однак у порівнянні з попередніми сезонами, досягнутий результат виявився набагато краще. При цьому, вдалося домогтися того, що собівартість продукції не збільшилася.

Замовлення дзвінка
Дякуємо за ваш запит, наш менеджер зв'яжиться з вами